Griekenland: Let op, geld lenen kost geld

Consumenten in Nederland moeten het al vanaf april 2009 aanhoren, geld lenen kost geld. Een consument moet wel overwogen een lening afsluiten of geen lening afsluiten, in Griekenland kijkt men daar nu wellicht wat anders tegenaan.

Griekenland niet het schoolvoorbeeld van een gezonde financiële huishouding
Griekenland niet het schoolvoorbeeld van een gezonde financiële huishouding

Schreven we in in 2009 al over de aankondiging over de nieuwe waarschuwing "Let op! Geld lenen kost geld", twee jaar later lijken het vooral Europese landen welke deze waarschuwing nog nooit hebben gezien. Hoewel de Europese economie geen vaste rubriek kent op Lening  & Geld lenen is het bijzonder om te aanschouwen hoe landen als Griekenland lening na lening nodig hebben om te overleven.

De gemiddelde consument in Nederland weet dat een lening afsluiten om een andere af te lossen geen oplossing is, ook dat een lening aangaan omdat je niet rondkomt en verder je financiële huishouden niet op orde maakt ook geen oplossing is. Griekenland daarentegen presteert het wel om na een lening van 110 miljard euro (tegen een rente van 5%) nog een nieuwe lening nodig te hebben van 20 miljard euro, zo blijkt vandaag.

Ondertussen zijn waarnemers van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds zijn zelfs nu in Griekenland aanwezig om te kijken of het land wel alles op alles zet om haar eigen "financiële huishouden" op orde te krijgen.

Gepubliceerd op 30 mei 2011 om 19:29 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren