Google neemt minderheidsbelang in Lending Club

Lending Club heeft vandaag aangekondigd dat Google een minderheidsbelang in het bedrijf heeft verworven. Lending Club is een Amerikaans platform waar mensen geld kunnen lenen of aanbieden aan geldzoekers: een vorm van crowdfunding.

Google ziet mogelijkheden in financieel platform Lending Club
Google ziet mogelijkheden in financieel platform Lending Club

Google heeft een minderheidsbelang genomen in het Amerikaanse platform Lending Club. De zoekgigant verwerft 125 miljoen dollar tegen een waardering van 1,5 miljard dollar. Het gaat dus om een relatief klein bedrag in Lending Club. David Lawee van Google in een toelichting: “Dit is een bedrijf dat het financiële systeem kan veranderen en mensen anders kan laten denken over krediet en investeren”.

Het technologiebedrijf van Google doet zelf de investering, dus niet Google Ventures. “Weinig bedrijven hebben zo'n een grondige kennis van het internet als Google,” zei Lending Club CEO Renaud Laplanche. “Wij geloven dat onze relatie met Google zeer nuttig zal zijn bij het beter bedienen van onze klanten. We zijn erg opgewonden met het feit hun aan boord te hebben.”

Als bemiddelende partij heeft Lending Club inmiddels voor 1,7 miljard dollar aan leningen helpen tot stand te komen. Daarvan ging maar liefst 12 miljard dollar aan aanvragen ging niet door omdat financiers geen heil zagen in de lener of de voorwaarden onder welke die het geld wilde afnemen.

Gepubliceerd op 2 mei 2013 om 14:11 uur door de redactie.

Reageren