Goedkope lening voor 55-plussers in Limburg

Mensen die woonachtig zijn in Limburg en de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt beschikken over een voordeligere mogelijkheid om hun woning levensloopbestendig te maken. Een nieuwe lening moet aanpassingen op financieel interessante wijze mogelijk maken.

Limburg komt 55 plussers tegemoet met 'voordelige' lening
Limburg komt 55 plussers tegemoet met 'voordelige' lening

Gemeenten hebben er eerder voor gekozen om niet langer tussen te komen bij het uitvoeren van diverse verbouwingen. Een bekend voorbeeld is het plaatsen van een traplift. Omdat de gemeente niet langer wil tussenkomen in de kosten was er dringend nood aan een nieuwe oplossing. Limburg neemt nu op dat vlak het voortouw en biedt 55-plussers de mogelijkheid om een lening af te sluiten voor een bedrag van minimaal 2.500 euro.

Financiering voor diverse verbouwingen
Het kredietbedrag dat kan worden toegekend is gelegen tussen de minimum 2.500 en maximum 25.000 euro. Daarnaast zou de lening die door Limburg wordt toegekend zo'n 3 procent lager liggen dan gelijkaardige standaard kredieten bij een gewone financiƫle instelling. Door deze lagere rente is het voor ouderen mogelijk om op financieel interessante wijze diverse aanpassingen uit te laten voeren zoals het laten verbreden van de deuren en het verwijderen van drempels.

Vergoedingen uit gemeenten steeds beperkter
Diverse gemeenten hebben er de voorbije maanden en jaren voor gekozen om de vergoedingen voor het levensloopbestendig maken van een huis aanzienlijk terug te dringen. Dit zorgde er onder meer voor dat een 90-jarige man uit Alphen aan den Rijn bijvoorbeeld geen aanspraak kon maken op een (gedeeltelijke) vergoeding voor het laten plaatsen van een traplift in zijn woning. Dit zorgde op nationaal vlak voor bijzonder veel ophef waardoor het probleem extra werd aangekaart.

Gepubliceerd op 1 juni 2015 om 8:15 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren