Geld lenen voor opleiding

Mogelijk kunnen inwoners van de gemeente Loppersum in de toekomst geld lenen voor het volgen van een opleiding. Het gaat daarbij alleen om inwoners die over onvoldoende geld beschikken voor het financieren van de opleiding. De gemeente wil zo de kans op werk in de regio vergroten.

Inwoners Loppersum met onvoldoende budget, kunnen wellicht geld lenen voor het volgen van een opleiding
Inwoners Loppersum met onvoldoende budget, kunnen wellicht geld lenen voor het volgen van een opleiding

Inwoners van de gemeente Loppersum kunnen in de toekomst mogelijk geld lenen voor het volgen van een opleiding. Het bedrijf ISD Noordoost in Delfzijl zal door wethouder Olga Hartman worden gevraagd de mogelijkheid te bekijken voor een zogeheten sociaal leenstelsel. Het sociale leenstelsel voor studenten is al tijden onderwerp van gesprek en berust op veel kritiek. Toch zou het voor inwoners van Loppersum een goede mogelijkheid zijn, wanneer zij over onvoldoende geld beschikken voor het volgen van een opleiding.

Niet iedereen kan dus zomaar een lening aanvragen voor het volgen van een opleiding. Ook moet de opleiding erkend zijn en aantoonbaar de kans op werk in de regio vergroten. De helft van het geleende bedrag wordt kwijtgescholden als het diploma is behaald. Wellicht is het straks mogelijk voor mensen met onvoldoende budget, toch een opleiding te kunnen volgen. Verdere details over de lening zijn nog niet bekend, allereerst zal Hartman het plan voorleggen aan ISD Noordoost.

Gepubliceerd op 27 maart 2013 om 10:58 uur door de redactie.

Reageren