Ferratum verstrekt minikredieten in België

De private onderneming Ferratum gaat als eerste minikredieten verstrekken in België. Het gaat hierbij om een vorm van snel geld lenen tot maximaal 200 euro, gemakkelijk aan te vragen via een SMS of de eigen website.

Minikrediet nu ook in Belgie
Minikrediet nu ook in Belgie

Het concept wat in Nederland al jaren een succes is komt nu ook in België van de grond. Het kan een oplossing zijn wanneer er dringend een factuur betaald moeten worden en het salaris te lang op zich laat wachten. De Ferratum Group opgericht in 2005 in Finland is inmiddels Europees marktleider voor minikredieten. Ferratum is momenteel actief in 15 Europese landen.

De minikredieten, ook wel bekend als flitslening of minilening, zijn gemakkelijk via de website van Ferratum aan te vragen of door middel van een SMS, startend met een bedrag van maximaal 50 euro voor nieuwe klanten. Dit bedrag moeten worden terug betaald binnen 15 dagen. Vervolgens kan in een later stadium een hoger bedrag worden geleend, met een korte doorlooptijd van maximaal 30 dagen. Opvallend zijn echter de behandelingskosten, voor een te lenen bedrag van 200 euro wordt 50 euro in rekening gebracht. Het is daarom de vraag of een persoonlijke lening of doorlopend krediet geen relatief goedkopere oplossing is. Op jaarbasis lopen de percentages namelijk in de honderden procenten.

Gepubliceerd op 7 juli 2011 om 13:28 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren