Essent biedt groene lening voor isolatie huis

Energiemaatschappij Essent gaat klanten de mogelijkheid bieden om hun huis te laten isoleren met geld dat diezelfde klant kan lenen bij Essent.

Essent biedt groene lening voor isolatie huis
Essent biedt groene lening voor isolatie huis

Essent is een samenwerking aangegaan met het bedrijf Greenloans. Greenloans is een dochter van Alfam Consumer Credit, onderdeel van ABN Amro. Klanten kunnen nu dus een lening afsluiten bij hetzelfde bedrijf dat later de werkzaamheden aan de woning zal verrichten.

De gemiddelde lening zal uitkomen op ongeveer 2600 euro, Essent claimt dat de lening zichzelf terugverdient omdat de verlaging op de energienota hoger zal zijn dan de rentelast en de aflossing van de lening.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting reageert lauwtjes op de service van Essent: „Mensen moeten zich afvragen of ze die groene lening echt nodig hebben, of het ook zonder kunnen.” Volgens het Nibud heeft 60 procent van de consumenten na afloop spijt van het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Dit kwam naar voren uit een onderzoek van het Nibud dat eerder deze week werd gepubliceerd.

Gepubliceerd op 17 december 2010 om 12:29 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren