Eindhoven garant voor lening PSV

Door het mislopen van inkomsten uit de Champions League heeft voetbalclub PSV inmiddels de nodige financiële problemen. De club heeft bij de gemeente Eindhoven aangeklopt voor hulp bij een lening.

Eindhoven garant voor lening PSV
Eindhoven garant voor lening PSV

De club en de gemeente bespreken verschillende scenario's om fondsen te werven voor de club, waaronder het verkopen van de grond van het Philips stadion en het afgeven van een garantstelling door de gemeente Eindhoven waardoor de club tegen gunstigere voorwaarden kan lenen.

PSV boekte over het afgelopen seizoen een verlies van 17,5 miljoen euro en voor dit seizoen wordt een soortgelijk resultaat verwacht. Tijd om iets aan de financiën te doen dus. De club is inmiddels zelf gestart met een bezuinigingsproces. Tevens zijn gesprekken gestart met sponsors, banken en investeerders.  Nu zit PSV dus ook rond de tafel met de gemeente om te kijken wat de gemeente aan steun kan leveren. Woordvoerder Arnoud Strijbus bevestigd de gesprekken met de club. ,,Uiteraard hebben wij veel contact met PSV over tal van zaken. In die gesprekken heeft PSV gemeld dat de financiële situatie op dit moment precair is en ons gevraagd of wij iets voor de club kunnen doen. Daarbij staan een heleboel scenario’s open.”

Hoe de club de financiële problemen op gaat lossen, is nu nog niet duidelijk. Duidelijk is wel dat er snel iets moet gebeuren.

Gepubliceerd op 20 april 2011 om 13:01 uur door de redactie.

Reageren