Continuatie Surinaamse studielening door succes

Niet enkel in Nederland lenen studenten voor hun studie, de in 2009 in het leven geroepen studentenlening in Suriname blijkt een succes. Er is vorig jaar voor bijna een miljoen euro aan leningen verstrekt aan 800 studenten.

Ook studenten in Suriname zeer gesteld op financiering studie.
Ook studenten in Suriname zeer gesteld op financiering studie.

De in 2009 studentenlening in Suriname lijkt een succes te zijn, zo valt op te maken uit het Dagblad Suriname. Studenten kunnen geld lenen om de focus op hun studie te behouden, iets wat in Nederland een stuk gebruikelijker is.

Vorig jaar waren er meer dan 800 studenten in Suriname welke voldeden aan de voorwaarden en nu komen er alsnog iedere maand 100 nieuwe aanmeldingen binnen voor een lening welke worden getoetst aan de gestelde voorwaarden. Er kan 500 tot 150 Surinaamse dollars geleend worden, zo'n 40 tot 150 euro omgerekend.

De rente welke de studenten moeten betalen is slechts 4%, een ongekend lage rente voor een persoonlijke lening. Het idee achter de leningen en het fonds, is dat bij tijdige terugbetaling van de studenten inclusief de rentevergoeding, ervoor zal zorgen dat het fonds steeds meer studenten aan een lening kan helpen.

Vorig jaar is er voor bijna een miljoen euro aan studentenleningen verstrekt, wat neerkomt op 3 miljoen Surinaamse dollars. De verwachting is dat dit jaar het drievoudige zal worden verstrekt.

Gepubliceerd op 20 september 2010 om 0:27 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren