Chinese trend: lening in ruil voor dure tas

Er is in Hong Kong een nieuwe trend ontstaan waarbij consumenten een lening kunnen afsluiten met een dure designertas als tijdelijke borg. De lening moet binnen vier maanden worden terugbetaald tegen een maandelijkse rente van 4 procent. Na de afbetaling wordt de tas weer teruggegeven.

Geld lenen met dure tas als borg
Geld lenen met dure tas als borg

Opmerkelijk nieuws vanuit China waar een nieuwe trend is ontstaan in Hong Kong. Vooral rijke Chinese vrouwen geven daar hun dure designertas af in ruil voor een lening. Het leenbedrag wordt bepaald aan de hand van de waarde van de tas. Na vier maanden moet de lening worden terugbetaald, met een maandelijkse rente van 4 procent, zo meldt Daily Mail. Niet alleen vrouwen vallen voor deze trend, één op de vijf klanten is een man.

Yes Lady Finance Co, een van de bedrijven die de leningen aanbiedt, keurt een aanvraag binnen een half uur goed. De tas staat dan als borg en moet van Chanel, Hermes, Louis Vuitton of Gucci zijn. Steeds meer bedrijven in Hong Kong bieden leningen aan in ruil voor een designertas. Volgens hen een veilige manier omdat designproducten de winkelwaarde vaak blijven behouden, soms zelfs meer dan bij auto’s of huizen.

De tassen worden streng gecontroleerd op echtheid door het bedrijf Milan Station Holdings Ltd, dat nauw samenwerkt met Yes Lady Finance Co. Volgens het bedrijf betalen bijna alle klanten hun leningen volledig terug binnen vier maanden.  Een tas die antiek of van gelimiteerde oplage is, levert een extra hoog leenbedrag op.

Gepubliceerd op 20 augustus 2013 om 14:17 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren