Britten lenen geld om brood op tafel te krijgen

In het Verenigd Koninkrijk lenen Britten massaal geld om boodschappen te kunnen kopen. Maar liefst één op de vijf leent geld of gebruikt spaargeld om voedsel te kunnen kopen.

Britten lenen massaal geld voor boodschappen
Britten lenen massaal geld voor boodschappen

Een derde van de 2000 ondervraagden liet weten dat ze straks verder op drank en voedsel gaan bezuinigen. De economische crisis in het Verenigd Koninkrijk leek zijn ergste tijd gehad te hebben: het aantal banen stijgt, de omzet in de retail sector nam verder toe en ook de huizenprijzen gaan omhoog. Toch lijkt een groot deel van de Britse bevolking moeite te hebben om boodschappen te kunnen betalen.

Uit de poll van het onderzoeksbureau Which? blijkt dat ongeveer vijf miljoen Britten geld lenen of spaargeld gebruiken om dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Vooral vrouwen in de leeftijd van 30 tot 49 jaar lijken het zwaarst getroffen. Daarnaast geeft een derde (32%) toe bij vrienden of familie geld te moeten lenen voor dagelijkse boodschappen. Richard Lloyd die het onderzoek leidde, zei tegenover de BBC geschokt te zijn. De economische situatie in het Verenigd Koninkrijk brengt volgens de BBC dan ook ‘gemengde’ gevoelens met zich mee.

Gepubliceerd op 6 mei 2013 om 14:39 uur door de redactie.

Reageren