België bereikt nieuw record aantal wanbetalers

Onze zuiderburen hebben een nieuw record bereikt. Afgelopen maand betaalden in totaal 313.891 Belgen hun krediet niet tijdig terug. Dit blijkt uit cijfers van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank (NBB).

Aantal Belgen dat een betalingsachterstand heeft neemt toe
Aantal Belgen dat een betalingsachterstand heeft neemt toe

Uit onderzoek van de NBB blijkt dat in de maand oktober een record aantal Belgen niet konden voldoen aan de aflossingstermijn. Eind oktober was het aantal uitstaande kredieten aan particulieren opgelopen tot 9,47 miljoen. Daarvan hebben ruim 313.891 Belgen minstens één maand achterstand op de aflossing van hun krediet. De totale achterstand bedroeg ruim 2,5 miljard euro, een nieuw record.

Sinds juli 2010 loopt het aantal wanbetalers in België gestaag op, zo blijkt uit cijfers van de NBB. Opvallend waren ook het aantal nieuwe kredieten dat verleend werd aan particulieren in vergelijking met de maand ervoor. In totaal waren dit er 513.172 voor een bedrag van 5,1 miljard euro en was in de voorbij 3,5 jaar nog nooit zo hoog geweest. Of het hier veelal gaat om een persoonlijke lening of doorlopend krediet is onbekend.

Gepubliceerd op 9 november 2011 om 9:21 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren