Aantal Belgen met betalingsachterstand stijgt opnieuw

Cijfers uit onderzoek door de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank van België (NBB), hebben uitgewezen dat het aantal wanbetalers in België opnieuw is gestegen.

Aantal wanbetalers in België stijgt naar recordniveau
Aantal wanbetalers in België stijgt naar recordniveau

Eerder signaleerde de NBB al een stijging van het aantal wanbetalers in oktober van dit jaar. Toen stond de teller nog op 313.891 Belgen met een betalingsachterstand. In de maand november is dit aantal opnieuw toegenomen en hadden 316.621 Belgen betalingsachterstanden. Het totale bedrag staat nu op een recordniveau van 2,541 miljard euro.

Al sinds juli is er in België een constante toename van het aantal wanbetalers. Uit het dossier blijkt dat er in de maand november in Brussel 140.209 wanbetalers waren, gevolgd door Vlaanderen met 122.788 en Wallonië telde 41.894 inwoners met een betalingsachterstand. In totaal verblijven 11.730 wanbetalers in het buitenland.

Of het hier gaat om een doorlopend krediet of persoonlijke lening is niet bekend. Verder blijkt uit het dossier dat het aantal kredietnemers in november met 6,5% is gestegen.

Gepubliceerd op 6 december 2011 om 9:36 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren