Amsterdam wil energiebesparing belonen met goedkope lening

De gemeente is van plan om Amsterdamse huiseigenaren een voordelige lening aan te bieden wanneer zij hun woning energiezuiniger maken. Het geld wat de huizenbezitter bespaart kan gebruikt worden om de lening terug te betalen.

Goedkope lening voor milieubewuste Amsterdammer
Goedkope lening voor milieubewuste Amsterdammer

Huizenbezitters in Amsterdam moeten als het ware beloond worden wanneer zij hun woning energiezuiniger willen maken. De gemeente Amsterdam wil een oplossing bieden voor mensen die hun woning energiezuiniger willen maken en daarvoor een bedrag willen lenen. De gemeente gaat deze leningen financieren via het zogeheten Amsterdamse Investeringsfonds, dit fonds is ontstaan uit de verkoop van aandelen in Nuon. De hoofdstad wil met de plannen investeren in projecten die bijdragen aan het klimaat in Amsterdam.

Het zou gaan om zeer verantwoorde leningen omdat de huizenbezitter met het geld dat hij bespaart op de energierekening, de lening kan terugbetalen. De goedkopere lening zal moeten bijdragen aan een beter klimaat in Amsterdam, een milieubewuste Amsterdammer kan door de lening flink wat kosten besparen. Vanaf wanneer de leningen aangevraagd kunnen worden is nog onbekend.

Gepubliceerd op 17 oktober 2011 om 15:03 uur door de redactie.

Reageren