Amerikaanse consumenten blijven meer lenen

De cijfers welke de Federal Reserve (FED) vandaag publiceerde, laat zien dat Amerikaanse consumenten voor de zevende maand op rij meer geld lenen, voornamelijk voor aanschaf auto en betaling studie.

Amerikanen laten creditcard links liggen.
Amerikanen laten creditcard links liggen.

Consumenten in Amerika blijven de weg vinden naar de bank om geld te lenen, voor de zevende maand op rij is het totaal uitstaande bedrag aan leningen toegenomen met bijna 5 miljard dollar in maart en met 6,25 miljard dollar in april dit jaar. Als reden voor de stijging wordt een toegenomen interesse in auto's genoemd welke zich vertaald in meer autoleningen en uiteraard ook aanzienlijk meer autoverkopen.

Naast de toegenomen populariteit voor de autolening, leent de gemiddelde Amerikaan ook steeds vaker en meer voor een studie. Een logische verklaring kan liggen in het feit dat mensen graag weer een studie oppakken om hun positie op de verslechterde Amerikaanse arbeidsmarkt te verbeteren. Openstaande schulden richting creditcardmaatschappijen namen in april juist af, wat verstandig is door de hoge rente welke over deze bedragen wordt gerekend. Ook het gebruik van de creditcard neemt af, door toenemende onzekerheid over werk, onroerend goed prijzen en prijs van brandstof.

De FED geeft later deze week meer gedetailleerde gegevens vrij, als ze over het eerste kwartaal van 2011 rapporteren.

Gepubliceerd op 8 juni 2011 om 7:58 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren