Alternatief platform zakelijke financieringen gelanceerd

Nu ondernemers steeds lastiger bij een bank geld kunnen lenen, speelt een nieuw on-line platform daar handig op in. Via MKB Crowdfunding kunnen bedrijven een financiering aanvragen welke word verstrekt door een groep geïnteresseerden.

Alternatief voor financiering via bank: crowdfunding.
Alternatief voor financiering via bank: crowdfunding.

Eerder deze maand konden we al melden dat geld lenen voor het MBK moeilijk blijft, de eisen van banken worden steeds moeilijker om in te willigen of de gevraagde rente is stukken hoger dan voorheen.

Met een nieuw on-line platform kan daar mogelijk verandering in komen, hier kunnen ondernemers zich aanmelden met hun plannen waarna er vervolgens door anderen kapitaal beschikbaar kan worden gesteld om deze plannen te bewerkstelligen. In ruil hiervoor krijgt de investeerder naast (hopelijk een positief) rendement ook zeggenschap. De naam van het platform dekt dan ook de lading: MKB Crowdfunding, oftewel kapitaal verstrekt door het publiek aan het MKB.

Investeren in de plannen van ondernemers kan al vanaf 20 euro, de ondernemers zelf kunnen tussen de 20.000 en 2,5 miljoen euro lenen. Het platform zelf strijkt 5% van de totaal gevraagde financiering op als het eindbedrag gehaald wordt.

Update: Korstiaan Zandvliet benadrukt per e-mail dat het gaat om investeringen: "Zo gaat het op het platform niet om leningen maar om een daadwerkelijke investering in eigen vermogen, waarbij de investeerder daadwerkelijk aandeelhouder kan worden in de getoonde proposities."

Gepubliceerd op 18 april 2011 om 10:47 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren