Financieel nieuws archief 2011

Onderstaande berichten komen uit het nieuws archief van 2011

    December 2011

  • Gemeente Aalten biedt lage rente bij monumentenlening (28-12-2011)

    Eigenaren van monumenten kunnen straks in de gemeente Aalten tegen een lage rente geld lenen voor het opknappen van hun bezit.

  • Provincie Overijssel financiert weer starterslening (23-12-2011)

    De provincie Overijssel gaat weer startersleningen financieren voor de gemeente Tubbergen. Eerder werd deze financiering stopgezet omdat de provincie de co-financiering had beëindigd.

  • Flitskrediet nog duurder door ‘onbetekende kosten’ (19-12-2011)

    Zaterdag heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het televisieprogramma Kassa aangekondigd het zogenaamde flitskrediet aan te pakken. De leningen die tegen woekerrentes worden verstrekt door allerlei ‘onbetekende kosten’ te rekenen, brengen mensen met fikse schulden alleen maar verder in de problemen.

  • Kredietstatus Rabobank verlaagd (15-12-2011)

    De kredietstatus van de Rabobank is door Fitch verlaagt van een AA+ rating naar AA. De verlaging heeft te maken met veranderende marktomstandigheden.

  • Groene lening populair in België (09-12-2011)

    In november is het aantal groene leningen in België sterk gestegen, veel mensen willen namelijk nog snel gebruik van de lening voordat deze dit jaar verdwijnt.

  • Gemeente Nijmegen wil meer startersleningen verstrekken (08-12-2011)

    Er moeten in 2012 meer startersleningen dan voorheen verstrekt worden als het aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen ligt. Volgend jaar zouden circa 150 starters gebruiken moeten kunnen maken van deze starterslening.

  • Aantal Belgen met betalingsachterstand stijgt opnieuw (06-12-2011)

    Cijfers uit onderzoek door de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank van België (NBB), hebben uitgewezen dat het aantal wanbetalers in België opnieuw is gestegen.

  • November 2011

  • Gemeente Breda weigert goedkope leningen via Kredietbank West-Brabant (30-11-2011)

    De gemeente Breda weigert goedkope persoonlijke leningen te verstrekken aan inwoners via de Kredietbank West-Brabant. De gemeente leent tegen een laag tarief bij de Bank van Nederlandse Gemeenten omdat de gemeente wordt beschouwd als zeer kredietwaardig.

  • Cubaanse banken mogen leningen aanbieden (28-11-2011)

    Vanaf 20 december wordt het ook in Cuba mogelijk een lening aan te vragen. Banken krijgen toestemming om leningen te verstrekken aan kleine bedrijven, particulieren boeren en burgers die een huis willen bouwen.

  • Starterslening niet van doorslaggevende rol (22-11-2011)

    Er is geen ruimte om geld vrij te maken voor leningen aan starters op de woningmarkt. Deze woorden sprak Minister Donner (Binnenlandse Zaken) vandaag in antwoord op vragen van D66.

  • D66 wil goedkope lening voor groene initiatieven (17-11-2011)

    Oppositiepartij D66 pleit komende maandag in de Tweede Kamer voor een goedkopere lening die groene initiatieven moet stimuleren. De partij wil het mogelijk maken voor een aantal doelgroepen aantrekkelijke leningen te bieden om investeringen in groene energie te promoten.

  • Inburgeringslening voor cursussen en examen (15-11-2011)

    Minister Piet Hein Donner (Binnelandse Zaken) heeft maandag een wijziging van de inburgeringswet gestuurd naar de Tweede Kamer. Vluchtelingen en vreemdelingen die de inburgering niet kunnen betalen, kunnen voortaan een beroep doen op de inburgeringslening van maximaal 10.000 euro.

  • België bereikt nieuw record aantal wanbetalers (09-11-2011)

    Onze zuiderburen hebben een nieuw record bereikt. Afgelopen maand betaalden in totaal 313.891 Belgen hun krediet niet tijdig terug. Dit blijkt uit cijfers van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Nationale Bank (NBB).

  • Opgepast voor flitskredieten (02-11-2011)

    Eerder deze zomer zijn de regels voor het verstrekken van leningen aan consumenten aangescherpt. De Autoriteit Financiele Markten (AFM) waarschuwt desalniettemin voor de zogeheten flitskredieten.

  • Oktober 2011

  • Consumptiedwang zorgt voor problemen (31-10-2011)

    De consumptiedwang van veel mensen zorgt voor meer schulden dan vroeger. Banken proberen gezinnen te helpen om de huishoudboekhouding weer op orde te krijgen.

  • Geldverstrekkers overtreden de regels met woekerrentes (19-10-2011)

    De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) heeft gewaarschuwd voor geldverstrekkers als DelayMyBill en PayMydebt. Deze kredietverstrekkers zouden namelijk de regels hebben overtreden die gelden voor het verschaffen van consumentenkrediet.

  • Amsterdam wil energiebesparing belonen met goedkope lening (17-10-2011)

    De gemeente is van plan om Amsterdamse huiseigenaren een voordelige lening aan te bieden wanneer zij hun woning energiezuiniger maken. Het geld wat de huizenbezitter bespaart kan gebruikt worden om de lening terug te betalen.

  • Gedragscode consumptief krediet aangepast (12-10-2011)

    De gedragscode voor consumptief zal per 1 januari 2012 van kracht zijn voor alle leden van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). De code is aangepast om een betere aansluiting te hebben op de gedragscode hypothecaire financieringen.

  • Studenten zien af van masteropleiding (10-10-2011)

    Steeds meer studenten zien af van een masteropleiding als de basisbeurs wordt afgeschaft en men minder lang recht heeft op een OV-studentenkaart. Dit blijkt uit een onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) onder ruim 2500 studenten.

  • Kredietbemiddelaars opgelet voor illegale tips (06-10-2011)

    Er zijn meerdere illegale partijen actief met het verkopen van tips aan kredietbemiddelaars. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft dit uit eerdere waarnemingen vernomen.

  • Studenten geen inzicht in eigen schulden (03-10-2011)

    Uit onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) blijkt dat maar weinig studenten weten hoeveel studieschuld zij hebben. De meerderheid heeft hier namelijk geen idee van en de instantie pleit voor betere voorlichting over leningen.

  • September 2011

  • Onderzoek naar malafide kredietverstrekkers (27-09-2011)

    Er wordt een onderzoek uitgevoerd door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingdienst (FIOD) naar Twentse kredietverstrekkers die leningen verstrekken tegen woekerrentes voor mensen in geldnood.

  • Compensatieregeling voor klanten DSB Bank (19-09-2011)

    Vandaag is er een overeenstemming bereikt tussen de curatoren van de DSB Bank en een aantal andere organisaties over een compensatieregeling. Er wordt in totaal een schadevergoeding van ongeveer 0,5 miljard euro uitgekeerd.

  • Wetswijziging voor flitskredieten (19-09-2011)

    Sinds kort is er een wetswijziging doorgevoerd voor flitskredieten. Het is voor bedrijven verboden om nog langer kosten te rekenen voor het verstrekken van deze snelle kredieten.

  • Persoonlijke lening nog altijd in trek (13-09-2011)

    Uit kerncijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de persoonlijke lening nog altijd populair is. Het aantal uitstaande contracten bij een aflopend krediet is vanaf juli 2009 met 5.000 gestegen naar 374.000 contracten.

  • Regels schuldregistratie moeten worden uitgebreid (07-09-2011)

    De regels voor schuldregistratie moeten worden uitgebreid door de Tweede Kamer, vindt Het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit is nodig omdat steeds meer Nederlanders niet kunnen voldoen aan hun financiële verplichtingen.

  • Delta Lloyd wijzigt rentetarieven (05-09-2011)

    Eerder stonden LeasePlan Bank en Bank of Scotland bovenaan de lijst met hoogste spaarrentes. Sinds maandag 5 september bieden Delta Lloyd en dochter Ohra hogere spaarrentes aan.

  • Student geeft makkelijk geld uit (02-09-2011)

    Uit onderzoek van het bureau TNS NIP in opdracht van de ING bank blijkt dat ruim één op de vijf student te veel geld uit geeft. Ondanks deze constatering vinden studenten dat zij goed met geld kunnen omgaan.

  • Augustus 2011

  • Consumptief krediet in Nederland duur betaald (30-08-2011)

    In vergelijking met omliggende landen binnen de Europese Unie (EU), moet in Nederland de hoogste rente worden betaald voor een persoonlijke lening. Het verschil kan oplopen tot bijna 2%, wat voor aanzienlijk hogere maandlasten zorgt.

  • Consument heeft vaker leenmentaliteit (30-08-2011)

    De Nederlandse consument duikt steeds vaker in de schuld. De bedragen die incassobureaus moeten vorderen worden hoger, terwijl er minder schulden bij de deurwaarder terecht komen.

  • Lager rentetarief bij externe accountantscontrole (29-08-2011)

    Het is voor bedrijven goedkoper hun jaarrekening te laten controleren door externe accountants. Hierdoor kunnen zij bij de bank tegen lagere tarieven een lening afsluiten.

  • Scammen van leningen wereldwijd probleem (26-08-2011)

    Office of Fair Trading (OFT) in Amerika meldt dat het aantal klachten met betrekking tot scams over leningen fors is toegenomen. Het gaat hierbij om bedrijven die vooraf vergoedingen vragen op leningen die zij nooit verstrekken.

  • Nederlander wordt onbewust geweigerd bij leningaanvraag (22-08-2011)

    De helft van de Nederlanders wordt onbewust geweigerd bij een leningaanvraag. Zij hebben zo’n slechte kredietscore of kredietwaardigheid, dat ze aan de poort al worden afgewezen.

  • Studenten vinden lenen iets voor noodgevallen (18-08-2011)

    Studenten vinden lenen echt iets voor noodgevallen en doen dit liever bij vrienden of familie (64%). Daarnaast geeft driekwart van de studenten in Nederland aan dat het geld nog voor het einde van de maand op is.

  • BKR signaleert stijging betalingsachterstanden (11-08-2011)

    De kredietbarometer van het Bureau Krediet Registratie (BKR) geeft aan dat in het eerste helft van dit jaar 7,2% van de 9,1 miljoen Nederlandse kredietnemers niet kunnen voldoen aan hun betalingsafspraken.

  • Extreme verschillen sociale leningen België (07-08-2011)

    Bij sommige Belgische sociale kredietverstrekkers zijn hypothecaire leningen duurder dan gedacht. Uit een enquête door consumentenorganisatie Test-Aankoop, waarover de Belgische krant De Morgen heeft bericht, blijkt dat in veel gevallen de rente bij sociale kredietverstrekkers zelfs hoger uit komt dan bij de gewone bank.

  • Juli 2011

  • Opmerkelijk: Voetballers als onderpand voor lening (30-07-2011)

    Ronaldo en Kaka worden door de Spaanse bank Bankia gebruikt als onderpand voor een lening bij de Europese Centrale Bank. Dit ontdekte de Spaanse krant El Païs

  • Absoluut record bedrag zakelijke leningen in België (27-07-2011)

    Eind maart hadden de Belgische banken een bedrag van 124,158 miljard euro aan leningen uitstaan. Cijfers van Febelfin, de beroepsfederatie van de financiële sector, laten zien dat dit een absoluut record was.

  • Canadezen lenen sinds jaren relatief minder (21-07-2011)

    In Canada lijkt voor het eerst in jaren een kentering te zien in het aantal verstrekte leningen en vooral het percentage wat Canadezen betalen aan de aflossing van leningen ten opzichte van hun totale inkomen.

  • Fraude bij aanvraag lening heeft weinig resultaat (14-07-2011)

    Volgens kredietverstrekker Freo proberen steeds meer mensen via vervalste documenten een lening te bemachtigen. Het aantal fraudegevallen nam vorig jaar toe met 20%.

  • Terugbetalen lening steeds vaker een probleem voor consument (12-07-2011)

    Steeds meer consumenten hebben moeite met terugbetalen van leningen. De BKR Kredietbarometer heeft vandaag cijfers bekend gemaakt welke dit duidelijk laat zien.

  • Kruidvat biedt doorlopend krediet met rentevaste garantie (11-07-2011)

    Drogisterijketen Kruidvat biedt sinds afgelopen vrijdag een doorlopend krediet aan met 12 maanden vaste garantie. Om in aanmerking te komen voor deze garantie moet het doorlopend krediet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

  • Ferratum verstrekt minikredieten in België (07-07-2011)

    De private onderneming Ferratum gaat als eerste minikredieten verstrekken in België. Het gaat hierbij om een vorm van snel geld lenen tot maximaal 200 euro, gemakkelijk aan te vragen via een SMS of de eigen website.

  • Na World of Credit nu ook Defis failliet (06-07-2011)

    De rechtbank in Almelo heeft weer een kredietbemiddelaar, gevestigd in Enschede, failliet verklaard. Het doek viel eerder al voor World of Credit dat in hetzelfde pand is gevestigd. Het oordeel werd nu ook uitgesproken over de vennootschap Consumenten Advies Centrum.

  • Juni 2011

  • Lenen voor studenten te gemakkelijk (30-06-2011)

    Steeds vaker lenen studenten geld om hun studie te kunnen financieren, er worden niet enkel meer leningen afgesloten door studenten maar ook het geleende bedrag is flink toegenomen. De laagdrempeligheid tot aanvraag van een studentenlening zou hier aan ten grondslag liggen.

  • Lenen bij huisbanken duurder, maar betere service (25-06-2011)

    Onderzoek van financieel platform Independer toont aan dat de zogenaamde huisbanken een betere service bieden maar vaak ook een hogere rente. Vooral Rabobank, ING Bank en ABN AMRO gooien hoge ogen op het gebied van klanttevredenheid.

  • Toenemend aantal Belgen koopt eten op krediet (24-06-2011)

    Uit onderzoek van de Belgische overheid blijkt dat kansarmen steeds vaker geld lenen om vervolgens te besteden aan voeding, kleding en energie. Het gebruikte krediet is dan vaak verstrekt door een warenhuis of winkel.

  • Overheid laat MKB geld lenen voor innovatie (18-06-2011)

    Vanaf volgend jaar kan het midden- en kleinbedrijf (MKB) geld lenen uit een speciaal fonds voor innovatieve projecten. De overheid heeft hiervoor 500 miljoen euro beschikbaar gesteld. De lening vervangt subsidies en moet terug worden betaald bij succes.

  • Amerikaanse consumenten blijven meer lenen (08-06-2011)

    De cijfers welke de Federal Reserve (FED) vandaag publiceerde, laat zien dat Amerikaanse consumenten voor de zevende maand op rij meer geld lenen, voornamelijk voor aanschaf auto en betaling studie.

  • Rente en kosten flitsleningen verder aan banden gelegd (04-06-2011)

    Een flitslening, SMS-lening, flitskrediet of andere varianten voor een lening met een looptijd korten dan drie maanden kennen vanaf deze maand een aangepast wettelijk kostenplafond van 12% en maximale wettelijke rente van, momenteel, 15%.

  • Mei 2011

  • Griekenland: Let op, geld lenen kost geld (30-05-2011)

    Consumenten in Nederland moeten het al vanaf april 2009 aanhoren, geld lenen kost geld. Een consument moet wel overwogen een lening afsluiten of geen lening afsluiten, in Griekenland kijkt men daar nu wellicht wat anders tegenaan.

  • Kredietverstrekker Freo nieuwe sponsor PSV (25-05-2011)

    Freo, onderdeel van de Lage Landen, is definitief shirtsponsor geworden van de bekende Eindhovense voetbalclub PSV. Naast Philips, want Philips zal op de voorkant van de shirts blijven staan en Freo op de achterkant.

  • Rente op lening kunstmatig hoog (19-05-2011)

    Vergelijkingssite Independer beweert dat banken de rente voor leningen kunstmatig hoog houden. Banken zouden momenteel bijna 3 keer meer verdienen aan een lening dan voor de crisis.

  • Inburgeraars: toegang tot sociale lening (04-05-2011)

    De Amsterdamse GroenLinks wethouder Andree van Es is van mening dat er een sociaal leenstelsel zou moeten komen voor mensen die moeten deelnemen aan een inburgeringscursus.

  • April 2011

  • Meer huishoudens met schulden (28-04-2011)

    In 2010 is het aantal huishoudens met een schuld flink gestegen. Afgelopen jaar meldden zich 80.000 huishoudens bij de schuldsanering, dat is 25.000 huishoudens dan een jaar daarvoor.

  • Lening aan Griekenland verlengd (26-04-2011)

    Griekenland krijgt waarschijnlijk langer de kans op de lening die zij heeft lopen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) af te lossen.

  • Klanten profiteren niet van rente naar risico (22-04-2011)

    Enkele aanbieders van persoonlijke leningen of doorlopend krediet hanteren bij het bepalen van de rente het zogeheten 'risk based pricing'. De financiele gezondheid van de klant speelt hierbij een grote rol; hoger risico betekend een hogere rente.

  • Eindhoven garant voor lening PSV (20-04-2011)

    Door het mislopen van inkomsten uit de Champions League heeft voetbalclub PSV inmiddels de nodige financiële problemen. De club heeft bij de gemeente Eindhoven aangeklopt voor hulp bij een lening.

  • Alternatief platform zakelijke financieringen gelanceerd (18-04-2011)

    Nu ondernemers steeds lastiger bij een bank geld kunnen lenen, speelt een nieuw on-line platform daar handig op in. Via MKB Crowdfunding kunnen bedrijven een financiering aanvragen welke word verstrekt door een groep geïnteresseerden.

  • Eerste Microkrediet voor Moedersdag bekend (16-04-2011)

    Met de eerste Microkrediet voor Moedersdag roept de Stichting Microkrediet voor Moeders uit Utrecht iedereen op om geld in te zamelen voor de verstrekkingen van kleine leningen aan ondernemende vrouwen in Azië.

  • MKB: lenen bijft moeilijk (13-04-2011)

    Volgens recente cijfers van het CBS had meer dan de helft van het midden- en kleinbedrijf in 2010 meer moeite om geld te lenen dan in 2007.

  • Lenen duurder, sparen rendabeler (09-04-2011)

    Met de aangekondigde renteverhoging vanuit de Europese Centrale Bank (ECB) zal geld lenen duurder worden en het sparen van geld juist meer op moeten gaan leveren.

  • Jeugd moet weer gaan sparen (05-04-2011)

    Het CDA komt vandaag met een nota waarin staat dat de partij vind dat banken het ouderwetse Zilvervloot-sparen weer moet introduceren om de jeugd te stimuleren weer te gaan sparen.

  • Maart 2011

  • Zakelijke lening en de Belastingdienst (28-03-2011)

    Is een lening van uzelf aan uw BV wel een echte lening? U zult zeggen van wel, maar de kans is dat de Belastingdienst daar anders over denkt. En dit kan u veel geld kosten.

  • Lenen om belasting te betalen (25-03-2011)

    Enkele duizenden Nederlanders sluiten een lening af om hun belastingaanslag te kunnen betalen. Met name nabestaanden en huizenkopers worden vaak verrast door de hoogte van het bedrag dat ze moeten terugbetalen.

  • Ook Amerikaanse studenten leningen ter discussie (19-03-2011)

    Niet alleen in Nederland moeten studenten steeds vaker geld lenen om hun studie te bekostigen, in Amerika is het niet anders en ook daar staan leningen aan studenten ter discussie.

  • MBO-studenten lenen veel geld (17-03-2011)

    Niet alleen studenten aan het HBO of de universiteit moeten zich in de schulden steken om het hoofd boven water te houden tijdens hun opleiding. Ook steeds meer MBO'ers moeten lenen om het financiële plaatje rond te krijgen.

  • Dure lening met klantenkaart (15-03-2011)

    Alle grote winkelketens hebben ze en de gemiddelde Nederlandse vrouw heeft er meerdere in haar portemonnee zitten: De klantenkaart. Leuk voor aantrekkelijke kortingen, minder leuk om mee te kopen op krediet.

  • Studiebeurs vervangen door lening (10-03-2011)

    Als het aan de universiteiten in Nederland ligt wordt de prestatiebeurs niet afgeschaft, maar wel aangescherpt.

  • Banken soepeler met leningen MKB (08-03-2011)

    Steeds meer leningen voor het midden-en kleinbedrijf (MKB) worden goedgekeurd door de banken. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

  • Starterslening beschikbaar in Zwolle (02-03-2011)

    De gemeente Zwolle gaat vanaf april dit jaar weer budget beschikbaar stellen voor de startersleningen.

  • Februari 2011

  • Groene leningen in Zeeland (22-02-2011)

    De provincie Zeeland stelt in 2011 drie miljoen euro beschikbaar voor groene leningen. De gemeente Vlissingen heeft hier 270.000 euro van toegewezen gekregen om duurzame verbouwingen in de gemeente te stimuleren.

  • Bedrijven lenen recordbedrag met BMKB (18-02-2011)

    In 2010 hebben bedrijven voor een recordbedrag gebruik gemaakt van de borgstellingsregeling van het MKB, de zogenaamde BMKB. Deze regeling maakt het voor bedrijven makkelijker om een lening aan te vragen.

  • Roosendaal houdt vast aan starterslening (16-02-2011)

    Roosendaal blijft ook in 2011 startersleningen aanbieden voor mensen die minder dan 40.000 euro per jaar verdienen en daardoor moeilijk aan een hypotheek kunnen komen.

  • Lenen in Nederland (10-02-2011)

    Van alle Nederlanders gaan de Brabanders de minste leningen aan. Ook Limburgers en Friezen zitten ver onder het gemiddelde.

  • Flitslening verdwijnt (08-02-2011)

    Even snel geld lenen met een flitslening kan binnenkort niet meer. De enorme rente, die op kan lopen tot 600 procent op jaarbasis, wordt waarschijnlijk nog in de eerste helft van 2011 verboden.

  • Minder lenen, meer rood staan (07-02-2011)

    De daling die in 2008 werd ingezet, in het aantal aangevraagde leningen heeft in 2009 en 2010 lekker doorgezet. Uit een artikel van de Telegraaf blijkt we nu op het zelfde niveau zitten als in 1998.

  • Januari 2011

  • Bedrijven lenen makkelijker (31-01-2011)

    In het laatste kwartaal van 2010 heeft het merendeel van de banken in Nederland de voorwaarden voor leningen aan bedrijven versoepeld.

  • Extreem veel leningen in China (28-01-2011)

    In de eerste drie weken van 2011 is door Chinese banken voor 1.200 miljard yuan (ongeveer 130 miljoen euro) aan leningen toegekend.

  • Meer leningen afgelost in januari (27-01-2011)

    Waar januari normaal gesproken een slechte maand is voor extra afbetalingen, hebben dit jaar meer consumenten hun schuld afbetaald in de eerste maand van het jaar.

  • Groene leningen populair in België (24-01-2011)

    Bijna anderhalf jaar na de invoering van de groene lening zijn al bijna 50.000 aanvragen ingediend bij banken in België.

  • Leningen niet afgelost in België (20-01-2011)

    In 2010 zijn in België de nodige records omtrent lenen en het terugbetalen van leningen gevestigd en weer verbroken.

  • Meer leningen voor studenten (17-01-2011)

    Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek gaf de overheid in het jaar 2009 bijna 4 miljard euro uit aan de studiefinanciering. Iets meer dan de helft hiervan is uitgegeven aan leningen aan studenten die met hun prestatiebeurs niet toekomen.

  • Illegaal lenen blijft populair (14-01-2011)

    Ondanks vele waarschuwingen blijven consumenten gevoelig voor illegale aanbieders van leningen. Dit gebeurt vooral veel online.

  • Nederlanders begrijpen geldzaken minder goed (10-01-2011)

    Nederlanders denken redelijk bij te zijn met hun financiële kennis, maar als deze daadwerkelijk getest wordt, blijkt dat het niet zo goed gesteld is met de financiële kennis van de Nederlanders.

  • Ondernemers lenen om te overleven (06-01-2011)

    Volgens het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) is het aan te tonen dat in het vierde kwartaal weer meer kleine ondernemingen kampen met financiële problemen.

  • Speciale autolening mag Nano niet helpen (01-01-2011)

    De verkoop van 's werelds goedkoopste auto, de Nano, is gekelderd. Vorige maand werd 85 procent minder verkocht dan een jaar geleden. Zelfs een speciale autolening kan de Nano niet redden.