Geld lenen makkelijker voor startende ondernemers dankzij Qredits

De Nederlandse overheid stort 15 miljoen euro in een fonds om geld lenen voor startende ondernemers te vergemakkelijken. Het fonds, genaamd Qredits gaat leningen tot maximaal 30.000 euro verstrekken.

Stel je voor, je hebt een prachtig (ondernemers-)plan maar hebt zelf niet voldoende middelen om je plannen als startende ondernemer uit voeren. Banken doorzien vaak lastig de risico's waardoor het lenen voor de startende ondernemer vaak niet mogelijk is. Als het uberhaupt mogelijk is om te lenen als startende ondernemer dan zal er een flinke risico toeslag moeten worden betaald.

Dankzij een storting van 15 miljoen euro door de Economische Zaken en Sociale Zaken in een speciaal fonds (beheerd door ABN Amro, Fortis, ING, de Rabobank en het ministerie van Economische Zaken) zouden startende ondernemers gemakkelijk aan een lening moeten kunnen komen. Het fonds met de naam Qredits verstrekt tot 35.000 euro aan krediet, enkel voor ondernemers met een gedegen ondernemersplan.

Al eerder kwam de overheid met maatregelen om startende ondernemers aan een lening te helpen, deze bleken een groot succes. Vorig jaar stond de overheid garant voor 110 leningen in de gemeenten die meededen met de projecten.

Gepubliceerd op 25 februari 2009 om 17:35 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren