Geld lenen bij Boober steeds minder populair

Geld lenen van particulieren leek een succes te worden met de introductie van Boober in Nederland. Vele buitenlandse initiatieven schoten ook als paddenstoelen uit de grond. Nu, jaren later, blijkt er op Boober nog maar weinig geld te lenen of uitgeleend te worden door particulieren.

De marktplaats voor leningen, Boober, werd jaren geleden geïntroduceerd als alternatief voor lenen bij een bank. Het principe is simpel, een particulier kan een oproep plaatsen voor een lening waar vervolgens andere particulieren op kunnen inschrijven. Nu lijkt het initiatief verre van populair na een succesvolle start enkele jaren geleden.

Helaas voor Boober lijkt het begin succes van de 1e jaren nu verleden tijd. Er staan geen leningen meer op Boober en via Emerce laat een woordvoerder weten dat de laatste aanvragers van een lening via Boober zijn afgekeurd op kredietwaardigheid. Waarschijnlijk door een negatieve BKR notering, wat het lenen dus nu ook bij Boober voor deze doelgroep dwars zit.

Op een andere site, Hyped, werd al terecht geconcludeerd dat de rentetarieven bij Boober niet altijd even competitief zijn. Iets wat ook overduidelijk blijkt uit het rente overzicht wat Lening & Geld Lenen wekelijks publiceert. De titel van het artikel kopt "Einde verhaal voor Boober.nl?"

Tot nu toe heeft Boober voor 2,5 miljoen euro aan leningen verstrekt tegen een gemiddeld rente van bijna 13%. In de tussentijd heeft Boober vele hindernissen overwonnen, alsmede problemen met de Autoriteit Financiële Markten.

Gepubliceerd op 18 november 2008 om 1:00 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren