AFM waarschuwt consumenten voor kredietaanbieder Ping

Consumenten worden door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gewaarschuwd om geen zaken te doen met kredietaanbieder Ping Financieringen. De kredietaanbieder zou namelijk leningen verstrekken zonder AFM-vergunning.

AFM waarschuwt voor illegale lening aanbieder Ping Financieringen
AFM waarschuwt voor illegale lening aanbieder Ping Financieringen

Kredietaanbieder Ping Financieringen zou illegaal geld verstrekken zonder te beschikken over een verplichte AFM-vergunning. De toezichthouder ziet zich daarom genoodzaakt consumenten te waarschuwen voor Ping Financieringen. Het bedrijf zou ook handelen onder de naam Ping Capital SDB. Volgens de AFM heeft de kredietaanbieder met minstens één persoon een overeenkomst gesloten.

Financieel toezichthouder AFM adviseert consumenten goed onderzoek te doen alvorens zij een lening afsluiten. In het geval van Ping Financieringen worden leningen aangeboden zonder AFM-vergunning, waarbij de klant eerst een ‘premie’ moet betalen, vervolgens ontving de klant de lening nooit. De AFM geeft aan dat het zeer onverstandig is om op dergelijke aanbiedingen in te gaan. Ping Financieringen dient over een AFM-vergunning te beschikking omdat zij niet onder een vrijstelling op deze vergunningsplicht vallen.

Gepubliceerd op 14 september 2012 om 8:32 uur door de redactie.

Lees ook

Reageren